Nieuwsgierig naar wie ik ben? Ik ook nog steeds eigenlijk.
In ieder geval ben ik dus Francis, mijn leeftijd staat ergens verderop en meestal gedraag ik me er niet naar :-)

Maar goed, ikke dus. Vrijgevochten typje en toch al sinds 1999 getrouwd met een hele lieve kerel: Roger. Hij is twee jaar ouder dan ik en heeft heel veel geduld. EÚn van zijn sterkere eigenschappen, tenminste wel voor mij en onze twee zoons. Want eerlijk is eerlijk, moeder en zoons zijn niet de meest makkelijke mensen op deez' aardkloot. Overigens zit er ook wel wat onverzettelijkheid in hem, maar dat is een mooi tegenwicht voor mij.

De jongens zijn allebei volwassen en konden haast niet meer van elkaar verschillen dan ze doen. De oudste vindt alles wel best, maakt zich niet druk en hangt graag met zijn vrienden wat rond. De jongste is een gedreven knul die altijd maar bezig is. Naast opleiding en stage bestaat er niet veel anders dan zijn pc en tablet, maar hij is nooit te beroerd om zijn handen uit de mouwen te steken.

Ik ben heel graag buiten. Een paar dagen op pad met onze honden Caolan en/of Sui, rugzak en tent vind ik heerlijk. Bivakje maken in het bos, door weer en wind stappen naar een volgend mooi stukje route voorbij de bocht, me niet te druk maken over alle beslommeringen die een mens zoal bezighouden in het dagelijks leven. Natuur en dieren strijden samen met dat hiken om de eerste plaats... we maken er maar een gedeelde eerste plaats van.

Na tien jaar in een dierenspeciaalzaak te hebben gewerkt, ben ik sinds 2009 in een buitensportzaak aan het werk en daar kan ik mijn energie wel kwijt. Van je hobby je werk maken, heet dat geloof ik. Mijn man is thuis bij de jongens en beestjes en verwent me tot op het bot, wat ik me graag laat aanleunen en zo saampjes hebben we het stiekem toch wel goed. Ik ben tenminste erg gelukkig met hem. ;-)

Een paar plaatjes:

Ik kan toch zo lekker neutraal kijken... 10 juni 201412 juni 2014Winter, bergen, sneeuw, tent... yes! 13 februari 2009November 2005November 2005Maart 2005Januari 2005December 2004Augustus 2004Augustus 2004Mijn mannetje en ik, meer woorden niet nodig :-) juli 200324 April 1972; 01.40 AMStier als sterrenbeeld:

Kleur: roze. Metaal: koper. Element: aarde. Edelsteen: (voor mij de blauwe) aventurijn.

Het sterrenbeeld Stier wordt beheerst door de planeet Venus. Onverschilligheid, nonchalance, onoplettendheid, besluiteloosheid, afhankelijk willen zijn van anderen en het alles tÚ romantisch voorstellen, zijn de negatieve karaktertrekken van de Stier. De goede eigenschappen zijn: vriendelijkheid, tactvol en sociaal gedrag, goedaardig en beminnelijk naar anderen toe. De levensles van de Stier is dat zij moeten leren hun jaloezie en bezitterigheid, die ieder moment toe kunnen slaan, onder controle te houden.

Alhoewel Stieren vooral ten opzichte van zichzelf toegeeflijk kunnen zijn, zijn het mensen waar je op kunt bouwen. Ze komen hun belofte om te helpen altijd na en zullen nooit van hun verantwoordelijkheden weglopen. Je kunt altijd op ze rekenen. De Stier is in grote mate bezitterig en hebzuchtig, wat zich vooral uit in eetgewoonten, maar ook in relaties is dat vaak merkbaar. Wat van de Stier is, is ook van hem en van niemand anders. Het teken Stier staat dichterbij de aarde dan alle andere tekens en daarom moeten zij meer voor hun natuurlijke behoeftes vechten dan anderen.

Het grootste erfgoed van de Stier is zijn gevoel van eenheid en harmonie met de aarde. Als hij zich hier eenmaal van bewust is, voelt hij zich niet langer opgejaagd door het gevoel steeds meer geld en bezittingen te moeten verwerven; iets wat de Stier daarvoor nooit voor mogelijk had gehouden. De Stier heeft een positieve invloed op het leven van anderen door zijn serene uitstraling en innerlijke rust. Zijn charisma en wijze raadgevingen maken hem populair.

Er zit echter een schaduwkant aan deze aardse wijsheid en het gevoel van eenheid en harmonie. En als dit niet onder controle wordt gehouden kan dit zelfs een gevaarlijke karaktertrek worden. De Stier kan dan traag, sloom, log of zelfs lomp worden. Dit is een gevolg van de angst voor veranderingen en het gevoel de dingen niet aan te kunnen. Als de Stier aan zijn angsten voorbijgaat, zal hij al gauw - angst of geen angst - door anderen worden gedwongen die veranderingen tˇch te ondergaan. Pas dan wordt stabiliteit en evenwicht hervonden.

De Stier moet te allen tijde vasthouden aan de hoogste waarden, normen en doelen en daarbij alles wat van mindere importantie is laten varen. Alleen op deze manier komt de Stier de uitdagingen, die het lot voor hem hebben bepaald, op zijn levenspad tegen. De Stier moet de neiging tot hebzucht en jaloezie uit zijn leven proberen te verbannen, want op een hogere positie in de maatschappij is er geen plaats voor deze karaktertrekken.

Steenbok als ascendant:

Personen met ascendant Steenbok zijn serieus, gereserveerd en ambitieus. Zij willen tot elke prijs slagen in het leven, gezag uitstralen en een zekere bekendheid bereiken. Daarbij vertegenwoordigen ze de vaderfiguur bij uitstek, zijn streng, stipt en gedisciplineerd. Als meest volhardend teken van de dierenriem, zijn ze geduldig en halsstarrig. Onverstoorbaarheid en koelbloedigheid zijn de karaktereigenschappen die deze personen goed beschrijven, waarbij ze tevens een grote zelfbeheersing aan de dag leggen. Al hun acties zijn weloverwogen en berekenend uitgestippeld.

Ze zijn stabiel, sober, enigszins verlegen of weifelend, onverzettelijk van aard, denken zonder gevoel of emotie en houden zich over het algemeen strikt aan hun principes. Door hun conservatisme en ijzige scherpzinnigheid maken ze meestal geen positieve eerste indruk, maar wanneer men hen beter leert kennen, winnen ze aan sympathie. Zij hebben een perfecte controle over zichzelf en zijn daardoor geweldig in het overwinnen van obstakels en zij nemen zonder problemen de zwaarste verantwoordelijkheden op zich.

Vaak zoeken zij de eenzaamheid op, want ze prefereren het alleen-zijn boven het in het middelpunt van de belangstelling staan. Zo willen zij hun eigen wereldje controleren en hun behoefte aan macht ontwikkelen. Dit is het meest hoogmoedige teken van de dierenriem. Jonge mensen met ascendant Steenbok hebben al een serieuze houding ten opzichte van het leven. Zij willen hard werken om hun uiteindelijke doel te bereiken, maar hebben wel waardering en positieve aandacht van anderen nodig. Last but not least bezitten ze nog een bijzondere eigenschap: zelfspot. Deze stelt hen in staat onbedaarlijk om zichzelf te lachen en eigenlijk zouden ze dit gedurende hun hele leven meer moeten uitbuiten.
Enkele verschillen:

Al duizenden jaren hebben de kosmische wetten van sterren, planeten en manen de mensen geprikkeld om hun lot op aarde te berekenen. De mensen die daar een poging toe doen, worden astrologen genoemd, hun resultaten noemen we horoscopen. In China werden deze horoscopen al 5000 jaar geleden samengesteld.

De Chinese horoscoop is gebaseerd op de bewegingen van de maan. De Westeuropese horoscoop daarentegen hangt samen met de bewegingen van de zon. Een gevolg hiervan is bijvoorbeeld , dat de Chinese nieuwjaarsdag niet valt op 1 januari, maar meestal in februari ligt.

Niet alleen de cyclus die aan de berekening van de horoscoop ten grondslag ligt, is verschillend tussen beide horoscopen. Ook dient de interpretatie van de gesternten een ander doel. In de westerse wereld wordt met behulp van de astrologie meestal geprobeerd de toekomst te voorspellen. Bij de Chinezen speelt de toekomstvoorspelling een minder belangrijke rol. In de eerste plaats probeert de Chinese horoscoop het lot van de mens te bepalen door zijn karaktereigenschappen en zijn diepste wezen vast te stellen. Niet de toekomstige gebeurtenissen staan op de voorgrond, maar de mens zelf.
Rat als sterrenbeeld:

Of eigenlijk is dat niet mijn sterrenbeeld, maar heet dat: geboren in het jaar van de Rat. Yang van Yin/Yang. Maandier: draak. Kleur: lichtblauw. Jupiter in Steenbok. 15 Februari 1972 - 2 Februari 1973. Van de vijf elementen: hout, vuur, aarde, metaal en water, ben ik de laatste: Water-Rat.

De Rat is een heel expressief mens, charmant maar ook agressief. Hij kan op feestjes eindeloos kletsen met mensen en het is zeldzaam om een Rat rustig op z'n eentje te zien zitten. Ratten hebben veelal meer kennissen dan echte vrienden, maar de vrienden die ze hebben respecteren en koesteren ze. En als je eenmaal echte vriendschap sluit met een Rat, word je meteen als familie behandelt!

De Rat heeft de neiging om zijn problemen voor zichzelf te houden, alsof hij ze ontkent. Ook al kunnen we wel eens kleingeestig en zelfs gemeen zijn, ze zijn ook heel eerlijk en recht voor z'n raap. Ze kunnen ook eindeloos ontevreden zijn, maar als ze dat weten te hanteren maken ze meestal een succes van hun leven. De meeste Ratten krijgen in 24 uur meer voor elkaar dan velen van ons in een week. Ze hebben een goed instinct waarmee ze in vol vertrouwen overal op af stormen.

Maar ook kan de Rat heel koppig zijn, hij zal zeer beslist niet naar de regels van anderen luisteren, alleen naar die van hemzelf. Het zal daarom dan ook niet eenvoudig zijn om met een Rat samen te werken, ook al niet omdat ze ook nog eens knap perfektionistisch zijn. Ze zijn goed georganiseerd en vol talenten, en daarom heel vaak goede politici of zakenlieden. Helaas geeft de Rat het geld dat hij verdient weer even zo hard uit, en misschien verklaart dat ook waarom hij niet makkelijk geld leent aan anderen, zeker niet zonder er iets voor terug te krijgen of onder een hoge rente te vragen.

De Rat is niet romantisch, maar wel sensueel en vol liefde. Ratten kunnen moeilijk te doorgronden zijn, omdat ze ook heel beschermend zijn, maar ze zijn ook loyaal en toegewijd aan hun gezin en familie. De Rat is het eerste teken in de cyclus van de Chinese dierenbeelden, en daarom is de Rat ook vaak het symbool van de pionier. Ze zijn rusteloos en onderzoekend, actief met een druk leven. Ze hebben uitdagingen nodig. Reizen doen ze ook graag. Ze hebben een enorm gevoel voor humor, en zijn in het algemeen nogal extrovert.
Os als ascendant:

Of eigenlijk ook weer niet als ascendant, maar Chinees voor innerlijk dier.

De Os heeft als innerlijk dier een voorzichtige en kalmerende invloed, waar veel tekens voordeel van kunnen hebben. Deze asendant bevordert ook het zelfvertrouwen en de wilskracht en is met name gunstig voor de mensen die zijn geboren onder het teken van de Tijger, het Konijn en de Geit.
De samenvoeging: Stier - Rat:

Dit is een enigszins vreemde combinatie: het koppige volhouden van de Stier en de strijdlust van de Rat worden verdoezeld door een bepaalde vreedzaamheid. De Stier-Rat is een charmante persoonlijkheid, maar kan wel koppige buien hebben en is niet sentimenteel. Stier-Ratten zijn niet makkelijk uit hun evenwicht te brengen, zelfs in de meest lastige situaties kunnen ze wel een uitweg vinden.

Het gezin of de vaste partner neemt een grote plaats in, de Stier-Rat overstelpt de partner en/of kinderen met attenties en cadeautjes. In het maatschappelijk leven wordt de Stier-Rat als bekwaam en zakelijk gezien, en zal er niet zomaar geld uitgegeven worden. Door buitenstaanders kan dit als gierigheid worden ervaren, maar het is in wezen niets anders dan het vergaren van zekerheid voor zichzelf en het gezin.

Vrouwen van dit mengtype trouwen vaak op jonge leeftijd en zijn geneigd hun partner te bemoederen, mannen trouwen het liefst met een degelijke, eerlijke maar ook aantrekkelijke vrouw. Na de eerste verliefdheid worden Stier-Ratten vaak een beetje (te) gemakzuchtig, ze hebben wat ze wilden en wat willen ze nog meer...

De Stier-Rat kan het goed vinden met een Aap of Varken van het teken Kreeft, Maagd of Steenbok, en ook de zachtaardige Vissen-Os of Vissen-Tijger kan heel aantrekkelijk zijn. Een Paard en een Rat is zelden een goede combinatie, maar de Stier-Rat zou vooral uit de buurt moeten blijven van de Leeuw, Schorpioen en Waterman-Paarden. Een Konijn is te koelbloedig en gaat snel irriteren, met name het Waterman-Konijn.
De Keltische zodiac of boomteken: Walnoot:

De Keltische zodiak is gebaseerd op de maanscyclus waarin het jaar wordt onderverdeeld in dertien maan maanden, die elk aan een boom zijn toegewezen en op vijf nachten waarvan de eerste overeenkwam met de eerste dag van het jaar en de andere vier met de winterzonnewende, zomerzonnewende, de lentenachtzegening en de herfstnachtevening.

Walnoot (passie),
vreemd en vol contrasten, vaak ego´stisch, agressief, edel, breed horizon, onverwachte reacties, spontaan, grenzeloze ambitie, niet flexibel, moeilijke en ongewone partner, niet altijd populair, maar wel vaak bewonderd, ingenieuze strateeg, erg jaloers en hartstochtelijk, geen compromis.
Het Egyptische zodiac: Horus:

Kleur: goud (vrouw); karmijnrood (man). De egyptische astrologie heeft twaalf tekens, die elk geregeerd worden door een god of godin.

Horus is een ingewikkelde god. Oorspronkelijk was hij hemelgod. In de Osiris-legende is hij de zoon van Isis en Osiris. Tevens is hij zoon van Re en daarmee ook zonnegod. Daarnaast zijn er nog tal van manifestaties van deze god. Hij is herkenbaar aan de valkenkop met de dubbele kroon. Zijn hoofdtempel stond in Idfu. Horus had vier zonen, die de vier windrichtingen vertegenwoordigden en tevens elk een deel van de ingewanden beschermden. De zonen van Horus heten; Amset (zuiden/lever, zijn symbool is het mensenhoofd), Hapi (noorden/longen, zijn symbool is een apenkop), Duamutef (oosten/maag, zijn symbool is een jakhalskop) en Kebekhsenuef (westen/darmen, zijn symbool is een valkenkop).

Karaktereigenschap: U hebt een uitgesproken gevoel voor verantwoordelijkheid en u vindt dat 'wie niet waagt, niet wint'. Antiautoritair ingesteld; u veracht mensen die slagen met conventionele middelen. U valt rechtuit mensen aan. U bent uw eigen grootste vijand, maar uw zachtheid maakt u na´ef. Wees bewust, blijf bescheiden en u zult met wijsheid regeren.
Home