eindhoven-boxtel / boxtel-hilvarenbeek / hilvarenbeek-bladel / bladel-borkel / borkel-soerendonk / soerendonk-heeze


Het Brabants Vennenpad

Zondag 15 en maandag 16 maart 2015 van Boxtel naar Hilvarenbeek, 35 kilometer.

Vandaag zijn we tegen het middaguur vertrokken en beginnen weer op station Boxtel. Een eindje langs het spoor, twee keer over t spoor en dan over de Kleine Aa. Rechtsaf langs t kapelletje bij Roond en langs een o zo leuk "winkeltje". Een uitstalling van eieren, aardbeienplantjes en aardappelen voor een paar centen en alles weer onder goed vertrouwen tentoongesteld. Over het Kerkepad gaat het de Kampina in en Artan mag los. Het is geen strak blauwe lucht, er schijnt geen zon en de temperatuur is ook niet om over naar huis te schrijven. Perfect wandelweer voor ons, want weinig mensen op pad :-)
Ik heb hier de laatste tijd wel vaker gelopen, een beetje gezworven met de GPS in de hand. Mooie paadjes, doorkijkjes en vennen zoekend. Van een eerdere NSwandeling wist ik ook dat er een prachtig plekje midden in de Kampina was met twee majestueuze bomen en bankjes eronder. Na een korte pauze gaat het weer verder.


Meer vennen en heide ontvouwen zich voor onze ogen als we weer doorlopen richting de Oisterwijkse Bossen. Het riviertje de Rosep wordt geholpen om weer zelf haar weg te zoeken ipv als een strakke lijn door het landschap te snijden en dan herken ik ineens kampeerterrein Morgenrood aan de Scheibaan. Ik koop er een flesje drinken, een snack en vul mijn waterzak. Dat scheelt weer filteren vanavond.Tot kort voor Oisterwijk zwerven we dan nog langs vennen onder de dennen. Ik heb geen zin om eerst het dorp in te lopen en er vervolgens weer uit te moeten lopen, aangezien ik toch in het bos ga slapen vannacht en geen trein hoef te nemen. Dus lopen we langs de slingerende Achterste Stroom naar het vervolg van onze wandelroute.


Over het terrein van De Hondsberg lopend komen we aan bij de Oude Hondsberg. Na het kruisen van de Reusel golft het terrein een beetje op en neer wat me op enkele tientallen meters van het pad volkomen onzichtbaar maakt. Ik span de tarp laag af, want het drupt af en toe en we kruipen bijtijds in onze slaapzakken tegen de koude wind.>> Vervolg van het Brabants Vennenpad >> klik hier >>