eindhoven-boxtel / boxtel-hilvarenbeek / hilvarenbeek-bladel / bladel-borkel / borkel-soerendonk / soerendonk-heeze


Het Brabants Vennenpad

Zondag 20 en maandag 21 september 2015 van Bladel naar Borkel, 40 kilometer.

Net buiten Bladel stopt de bus. Na het omgorden van de rugzak, voert Artan me mee en steken we de weg over om via kleinere wegen bij Bladel vandaan te lopen. Bij een kapelletje kwispelt onze blafmongool zijn staart er zowat af en er blijken twee dames op leeftijd binnen te zitten. Kirrend begroeten ze het bruine monster, die gelukkig deze keer gewoon op vier poten blijft staan, waardoor de dames ongedeerd verder kunnen prevelen.

En hoe komt een mens -of dier- aan de overkant van de weg? Juist, via een viaduct. Deze ligt vol stronken om klein gespuis beschutting te geven, maar de vlinder van vandaag zoekt juist de open ruimte op om nog van wat zonnewarmte te genieten.

De markeringen volgend komen we via een klein stukje bos uit bij de Cartierheide en vervolgens de Hapertse Heide.


Daarna volgt meer bos. Gemengd. Het herinnert me aan de bossen van mijn geboortestreek en het ruikt nu ook zo lekker. De herfst is begonnen en ondanks de warme dagtemperaturen, worden de nachten koeler en de luchtvochtigheid hoger, wat de geuren accentueert.
Ik loop zo te genieten, dat ik een kilometer na de laatste markering pas achterdocht begin te krijgen... heb ik iets gemist? Dus weer teruggelopen en een klein stukje "blind" gelopen naar waar ik verwacht de route weer te kunnen oppakken. En dat gaat nog goed ook. In de tussentijd dan wel weer even oog in oog gestaan met een ree.


Kort voor camping De Zwarte Bergen van de route afgeslagen om in prachtig avondlicht richting de legale overnachting te lopen. Artan gedraagt zich voorbeeldig in de tent, ondanks de vele honden die langslopen, waaronder zelfs twee kelpies!


>> Vervolg van het Brabants Vennenpad >> klik hier >>