thorn-stramproy-hamont-westerhoven / westerhoven-witrijt-reusel-tulderheyde-alphen / alphen-baarle / alphen-dreef / dreef-bergen op zoom


Het Grenslandpad


Zondag 15 t/m dinsdag 17 februari 2015 van Alphen naar Baarle Nassau, ruim 6 kilometer.

Zo, drie dagen voor maar zes kilometer? Nouja, nee dus :-)
Mijn moeder en ik hebben een lang weekendje een B&B geboekt in Baarle Nassau en op carnavalsmaandag de aftakroute van Alphen naar Baarle gelopen met Artan en Sui.

Na rustig te zijn opgestaan en uitgebreid te hebben ontbeten, hebben we de auto bij een bushalte in Baarle neergezet en pakken we de bus naar Alphen. Daar uitgestapt en de kerk opgezocht, vanwaar de route duidelijk werd. We lopen al snel het dorp uit over een lang pad richting de bosrand.

Zowel boven de velden als in de bosrand hangt een lage nevel en ondanks het windje is het goed toeven in de zon.


Bij het oversteken van de Boshovense Baan staat een knooppunt routeverwijzing wat we natuurlijk even moeten opzoeken. Vijfhonderd meter verderop nemen we een pauze uit de wind naast een bosje bij wandelknooppunt 01. Ook de hondjes doen zich te goed aan ehhh... bagger ;-)
Bij het volgende wandelknooppunt komen we aan bij het Bels Lijntje. Tegenwoordig een fietspad, voorheen een spoor tussen Tilburg en Turnhout. En naast het Bels Lijntje staat een Fries paard :-) Bij het schampen van de volgende bosrand wordt er hard gewerkt. Grote machines verslepen gevelde bomen en gelukkig heb ik t kaartje in mijn hoofd, want een paal met richtingaanwijzer is verdraaid neergezet op een kruising.

We lopen in de juiste richting verder over het asfaltpad en komen weer binnen de bebouwde kom. In Baarle lopen verschillende grenzen, steeds tussen Nederland en Belgie en eentje staat duidelijk gemarkeerd middels kruisen over het fietspad en onder een bankje door. Aan de ene zijde zit je in Baarle Nassau, aan de andere zijde zit je in Baarle Hertog.En na gedane arbeid is het goed toeven met een bakkie thee en rustige honden :-)


>> Vervolg van het Grenslandpad >> klik hier >>