thorn-stramproy-hamont-westerhoven / westerhoven-witrijt-reusel-tulderheyde-alphen / alphen-baarle / alphen-dreef / dreef-bergen op zoom


Het Grenslandpad


Zondag 28 t/m dinsdag 30 juni 2015 van Dreef naar Bergen op Zoom, 56 kilometer.

Hoewel de GPS ettelijke kilometers meer aangaf, houden we het op de 56 aangegeven kilometers in het boekje. Maar waarschijnlijk is dat dus aan de krappe kant. Niet dat dat veel geeft, want het was weer een mooie route ondanks dat de rode lijnen in het boekje niet helemal overeenkwamen met de markeringen in het veld..

Aangezien de bus op zondag niet naar deze uithoek rijdt, zet Masja ons af in Dreef, waar we vorige keer in de stromende regen stopten. Vandaag is het echter snikheet en met dertig graden heb ik ook maar de honden thuis gelaten. Na een kilometer mogen we van de verharding af en gelukkig komen we onder de bomen te lopen, in de schaduw. Na een paar kilometer lopen we een paar mensen tegemoet, die heerlijk met elkaar lopen te beppen, zonder ook maar twee tellen op de omgeving te letten. Het ree staat rustig naar hen te kijken en wij naar haar :-)


Het landschap waar we doorheen lopen is erg afwisselend. Ook nadat we Rijsbergen doorkruist hebben, lopen we weer door coulissen en gelukkig nog steeds overwegend in de schaduw. Bij een beoogde slaapplek in een kapelletje bij de abdij Maria Toevlucht, blijkt deze achter een hek te liggen, dus we nemen een pauze. Het is etenstijd, maar met een snack en een paar slokken water onderdrukken we dat nog maar even en lopen weer verder en genieten van de natuur. Een primeur is zelfs de muskusrat die we in een slootje in het beboste De Flesch spotten.
Oplettend of we een geschikt slaapplekje tegenkomen, lopen we ipv rechtsaf in Moeren, linksaf naar cafe In Den Anker. Een stoeltje, een worstenbroodje en wat te drinken verder kunnen we er weer tegenaan. Hoewel ons beloofd is, dat het droog zal blijven, vallen er toch wat druppen in de volgende paar kilometer, maar dan zien we nog een kilometer verderop een soort prieeltje. Vol goede moed lopen we verder en een prachtige overnachtingsplek staat daar speciaal op ons te wachten. Wat een plekje zeg, ongelooflijk. Martijn is geen muggenfan en zet alsnog zijn tentje op als de laatste druppen zijn gevallen, maar ik ga gewoon op de vloer in de open lucht liggen.


>> Vervolg van het Grenslandpad >> klik hier >>