venlo-wellerlooi / wellerlooi-afferden / afferden-st jansberg / st jansberg-goch-groote horst / goch-venlo


Het Maas-Niederrheinpad


Zondag 11 t/m dinsdag 13 maart 2012 van Venlo naar Wellerlooi, ruim 40 kilometer.
dinsdag 15 km

Vanmorgen was het heerlijk rustig inpakken. Ik was vroeg wakker en we waren op tijd weer op pad, ondanks een breed uitgepakt ontbijt. Ik had een tafeltje, stoeltjes, een semi-vers pistoletje, een bakje beenhamsalade en warme chocomel. Jummie! Na een kort stukje kwamen we eerst langs een grotere camping "Klein Vink", met kort ervoor een heel lief klein huisje waar ik zo in zou trekken. Hierna doken we weer het bos in om bij Roobeek een heel mooi stukje heide te kruisen.
Zo kwamen we rond half elf weer aan bij de Maas. De Hamert (op de foto) ging pas om half twaalf open, dus ik probeerde mijn geluk om de hoek bij Op Den Hamer, waar een lamstraal zelfs weigerde de deur te openen om mijn waterfles te vullen.


Gelukkig was een passant en bekende van de onwillende man wel zo vriendelijk om even binnen te gaan en mijn watervoorraad aan te vullen, want ik mocht de komende tien kilometer lekker door onbewoond gebied gaan struinen. Langs een paar pracht stukjes van Nederland mag ik wel zeggen. Landgoed De Hamert met het Pikmeeuwenwater, De Looier Heide met het Westmeerven en de vogelhut Het Westernest, waar ik aardig wat vogels zag, maar ook padden die overvallen door de kou van vandaag even weinig te verzetten hadden.
Een paar kilometer verderop aangekomen op de Dikkenberg, had ik uitzicht over het Heerenven. De sporen over het pad gaven ook al aan, dat er een kudde schapen rondhing in de buurt en we kwamen ze dan ook even later tegen. Ik had Artan een tennisbal tussen de kaken gegeven, dus die hield zijn gemak en vervolgens 'weigerde' hij het ding weer af te geven, waardoor we tot Wellerlooi het spelletje "hap of schop" deden.De Wellerlooise kerk zal bij een volgende etappe van het Maasduinen-Niederrheinpad geduldig staan wachten.>> Vervolg van het Maas-Niederrheinpad >> klik hier >>