boisheim-venlo / venlo-swalmen / boisheim-dalheim / swalmen-brüggen-herkenbosch-swalmen / roermond-dalheim / swalmen-roermond


vervolg van

Het Maas-Swalm-Nettepad


Zondag 24 t/m dinsdag 26 februari 2008 van Roermond naar Dalheim, 48 kilometer.

zondag 24 februari
Lekker even eruit. Het weer was vorige week nog behoorlijk onder nul, maar dit weekend geniet ik van de lente... midden in de winter. Behalve konijnen zag ik vandaag zelfs lammetjes dartelen. Prachtig gezicht is dat. Met het nodige geharrewar vanwege de ingezette NSbussen kom ik rond lunchtijd aan in Roermond. Geluncht heb ik echter al in de boemeltrein, dus ik ga gelijk van start. Leuk, want ik heb hier al twee keer eerder gelopen, te weten het Pieterpad en het Peellandpad. Ik kom dan ook weer langs de uit mergelsteen opgebouwde Munsterkerk uit 1218 waar het PP ook langsgaat. En als ik na wat geklauter over opengebroken wegen terugkijk over de jachthaven, zie ik de lange brug over oa de Maas waarover m'n man en ik het Peellandpad aanvingen.


In Herten klopt er van de route niet veel meer vanwege de nieuwbouwwijk, maar het kaartje wijst de weg. Dan door Merum en ik word van mijn plan de Isabellegreend rond te lopen afgebracht door de vele wandelaars die ik daar zie. Overigens stikt het van de watervogels in en rondom het water. Het is heerlijk weer, en dat voor hartje winter, dus ik loop in een icebreakercombi, meer niet. Heb zelfs geen (regen-)jas bij me, alleen een windbrekertje en een kleine plu. Ja, een plu en het beviel goed. :-) Wanneer er weinig wind is voorspeld, ga ik dat ding voortaan vaker gebruiken. Na de Isabellegreend loop ik naar de Maas en volg de markering richting een gesloten hekwerk. Ernaast is het opengewrikt, dus ik ga erdoor en ga door het veld na het passeren van een afgesloten laadstation langs een enorme chemische fabriek. Buiten werking vwb chloorproductie sinds 2000. Als ik later in mijn boekje kijk, blijkt dat de route me er omheen had geleid, maar deze was vast mooier. Bij Linne maak ik een foto vanaf het uitkijkpunt terug naar de fabriek en langs de meander.


Aangekomen in Linne kruis ik de Vlootbeek en doorkruis wat fruitboomgaarden en passeer enkele zeer mooie oude boerderijen, herenhuizen en landhuizen, waaronder het witte Ravensburg. Dan houd ik halt en een grote pauze in het zicht van de twee grote torens die ik vandaag de gehele dag heb gezien en zelfs morgen zal ik er nog een glimp van opvangen. Met de voetjes over mijn tas bungelend eet ik er wat, bekijk wat passerend volk en vooral ook probeer ik een potentieel kampeerplekje te vinden.
>> Vervolg van het Maas-Swalm-Nettepad >> klik hier >>