roermond-haelen / haelen-witdonk / witdonk-nederweerterdijk / groote peel / neerkant-ysselsteyn / ysselsteyn-stippelberg / stippelberg-volkel / volkel-uden / uden-slabroek / slabroek-heeswijk / heeswijk-kasteel / kasteel-berlicum / berlicum-den bosch

vervolg van

Het Peellandpad


Dinsdag 23 oktober 2007 van Haelen naar Witdonk, 14 kilometer.

Omdat we smorgens eerst krantjes lopen, en de honden ook graag even uitgelaten wilden worden voor we met het OV gingen, werd het pas na de middag dat we werkelijk startten. Bij station Deurne uit de wind de meegebrachte lunch genuttigd, zodat het wachten op de bus niet nutteloos was en bij het Elisabethklooster uitgestapt om onze route te vervolgen. Zonder het windje zou het perfect geweest zijn, maar behalve een rode neus was het goed toeven. De herfstkleuren en de Leubeek riepen om een foto en... hmmm, toestelletje ligt nog naast de pc. Gelukkig hebben we onze mobieltjes nog. Ach, het geeft een impressie. :-)Langs de Leubeek ligt de St. Ursula watermolen. En daarna volgt een zo mogelijk ng mooier stuk van het beekje, want je slingert mee, pal erlangs. En dan nog even een leuk klimmetje van een paar meter door het zand.
Na vier kilometer bos stap je deze groene windluwte uit om vervolgens bijna vier kilometer asfalt te moeten stappen. Onderweg hebben we langs een heg uit de wind in het zonnetje van een tweede lunch genoten en later volgde nog zeven kilometer bos, maar wel afwisselend en met wat uitzichtjes zo af en toe die het lange rechte pad toch de moeite waard maken.
>> Vervolg van het Peellandpad >> klik hier >>