roermond-haelen / haelen-witdonk / witdonk-nederweerterdijk / groote peel / neerkant-ysselsteyn / ysselsteyn-stippelberg / stippelberg-volkel / volkel-uden / uden-slabroek / slabroek-heeswijk / heeswijk-kasteel / kasteel-berlicum / berlicum-den bosch

vervolg van

Het Peellandpad


Zondag 19 oktober 2008 van Ysselsteyn naar Stippelberg, 10 kilometer.

Onderweg naar het beginpunt hebben we vroeg geluncht tussen trein en bus en vergat ik na het bekomen van de buskaartjes te betalen. Toch kwamen we aan waar we zijn moesten en hoewel ik het herkende, liep ik toch de verkeerde kant op. Maar al rap zag ik de misser in, liepen we weer de juiste kant op en begonnen aan een echte herfstwandeling. Vrijwel gelijk kruisten we de Deurnese Peel.
Vervolgens een stukje over boerenpaden tussen weilanden door, gelukkig meestal wat afgeschermd van het frisse windje door de bomensingels langs deze paden. Onze jongste telg kreeg honger en we zaten even langs een weg op een muurtje bij een huis om te bekijken waar we ergens uithingen en of er gelegenheid was ergens iets te eten. Net op dat moment kwamen er een dozijn paard en wagens langs, een leuke optocht met prachtige dieren.


Omdat een bak warme chocomel er altijd wel ingaat, hebben we een klein stukje verder bij een prachtige visvijver, de Wethouder Slitsvijver, op een topplekje gepauzeerd. Een schuilhokje met de naam 'T LIG BINKE met uitzicht op de vijver. Hierna weer gesterkt verdergelopen langs de sloot met een zee aan bloemen ernaast.

Aan het einde van die sloot bij een weg weer teruggebocht maar nu over een klein stukje heide richting -en later door- het bos. Hier lag het bladertapijt meestal erg dik en we hebben heerlijk lopen sloffen. Bijna op het eind van de wandeling kwamen we nog langs een mooi gelegen pand. Wat een prachtplek om te wonen. Alleen jammer dat we toen alweer bij de weg aankwamen. Wel weer een mazzeltje dat we binnen enkele minuten de bus konden nemen.>> Vervolg van het Peellandpad >> klik hier >>