roermond-haelen / haelen-witdonk / witdonk-nederweerterdijk / groote peel / neerkant-ysselsteyn / ysselsteyn-stippelberg / stippelberg-volkel / volkel-uden / uden-slabroek / slabroek-heeswijk / heeswijk-kasteel / kasteel-berlicum / berlicum-den bosch

vervolg van

Het Peellandpad


Zondag 4 maart 2007 van Kasteel Heeswijk naar Heeswijk, 5,5 kilometer.
we liepen dit stuk in tegengestelde richting

Als we een kilometer onderweg zijn, bedenk ik me, dat ik mijn fototoestel thuis heb laten liggen. Vandaag helaas geen foto's. We lopen met drieën. Zoonlief moet weer even een beetje kilometers in de benen krijgen na zijn winterstop. Dus hij op de fiets de eerste paar kilometer tot we bij een bushalte komen die ons terugbrengt bij kasteel Heeswijk waar we laatst stopten in de stromende regen. Wij zijn lekker opgewarmd, doen nog een stukje bus en stappen uit in een ander landschap. Vogeltjes fluiten, een windje laat nog wel merken dat het pās begin maart is, maar ook de zon laat merken dat het āl begin maart is. Lente in de lucht. Eerst een rondje om het slot, want dat was de grote trekker voor de jongste telg, en dan lopen we een stukje door de polder naar de Heeswijksche Bosschen om die in de lengte te doorkruisen. En daar bijna aan t eind wijken we alweer van de route af richting Heeswijk.

Het is lunchtijd, dus we zijgen neer op een groene picknickset, nemen het er uitvoerig van en genieten - met een jas aan vanwege het stilzitten - van de op hand zijnde lente. Een half uurtje verder gaan de jassen weer uit en gaan we het dorp in op zoek naar een bus. De halte die aangegeven staat in het boekje, brengt ons niet dichterbij huis, dus we gaan verder naar de volgende, uiteraard voor de kerk, waar we maar enkele minuten op de bus hoeven te wachten. Weer een mazzeltje. Hij is propvol, we staan het eerste deel en komen weer terug bij de bushalte met de kinderfiets. Zoonlief de fiets op, wij nog even in de benen, waardoor we eigenlijk bijna tien kilometer liepen ipv de vijf die opgetekend zijn, maar dat drukt de pret niet. Integendeel!


>> Vervolg van het Peellandpad >> klik hier >>