roermond-haelen / haelen-witdonk / witdonk-nederweerterdijk / groote peel / neerkant-ysselsteyn / ysselsteyn-stippelberg / stippelberg-volkel / volkel-uden / uden-slabroek / slabroek-heeswijk / heeswijk-kasteel / kasteel-berlicum / berlicum-den bosch

vervolg van

Het Peellandpad


Dinsdag 02 januari 2007 van caf de Fuik in Berlicum naar kasteel Heeswijk, 8 kilometer.
we liepen dit stuk in tegengestelde richting

Regen!
Mijn man en ik stappen uit de auto, en als die keert en wegrijdt, begint het te regenen. Het hield pas op toen we weer thuis waren. Van de geplande dertien kilometer zullen we er vandaag maar acht lopen. Mede doordat mijn man geen fatsoenlijke wandelkleding heeft en dus ook verstoken is van degelijke regenkleding. Zelfs mijn gewone regenjas weigerde hij mee te nemen, maar toen ik vanonder mijn cape lekker warm stoom afblies, droop een koud straaltje over zijn rug en sopte alles wat er maar aan zijn lichaam hing. Hij heeft nu toegezegd voortaan op zijn minst toch een regenjas mee te nemen. Hh...

Vanuit de Fuik lopen we naar de Aadijk en we zijn blij als we onderlangs mogen gaan lopen. Heel even heb ik een foto gemaakt van bovenaan de dijk, maar uit de wind is het ietsje minder erg. Tot aan de rune van Seldensate lopen we redelijk onbeschut en een paar keer draaien we zelfs vol met de snoet in de wind ipv schuin tot helemaal achter ons.

Bij Seldensate had ik een korte stop geplanned, want je hebt er talloze muurtjes om op te zitten, tafeltje-bankje ook, en je zit tussen de mooie grote bomen middenin de rune, uitkijkend over de verweerde slotgracht. Maar onze bammetjes hebben we staand onder de bewaard gebleven toegangspoort genuttigd, samen met wat warme drank uit de thermos en vlak voordat we afkoelden, zijn we weer verdergelopen. Dankzij het fantastisch mooie weer zijn de foto's helaas bewogen.

Het laatste stukje langs de Aa tot bij kasteel Heeswijk regent het niet meer steeds zo hard, maar we houden het toch maar voor gezien. Voor mij bekend terrein hier, maar mijn man had het nog nooit gezien. Tijdens het wachten op de bus begint het weer flink te regenen, en geluk bij een ongeluk: de bus die we dachten gemist te hebben is flink verlaat, dus we hoeven niet zolang te wachten.


>> Vervolg van het Peellandpad >> klik hier >>