roermond-haelen / haelen-witdonk / witdonk-nederweerterdijk / groote peel / neerkant-ysselsteyn / ysselsteyn-stippelberg / stippelberg-volkel / volkel-uden / uden-slabroek / slabroek-heeswijk / heeswijk-kasteel / kasteel-berlicum / berlicum-den bosch

vervolg van

Het Peellandpad


Dinsdag 19 december 2007 van café de Fuik in Berlicum tot station 's-Hertogenbosch, 8 kilometer.

Het laatste stukje Peellandpad, bijna door mijn achtertuin, leidt ons naar het station. Manlief en ik gaan met de deeltaxi naar café de Fuik en stappen daar de klamme koude in. Het eerste stuk gaat over de Oude Bossche Baan en niet alleen over het asfalt, want ik weet een prettigere route en zo komen we uit bij de Stenen Kamer Plas. Van hieruit gaan we de Aa verder volgen tot in het centrum van Den Bosch. We lopen zelfs over het stukje waar ik vroeger altijd de hond uitliet; ik zie mijn ouderlijk huis, nu te koop.


Bij de oude watertoren loop je de oude stadskern in en de stadswal op. Ongelooflijk maar waar zien we een ijsvogel. Hij is niet erg schuw aangelegd en even later zien we hem zelfs een visje slaan. Alleen is hij ook niet, want de kenmerkende roep met volle snavel als hij ergens de struiken induikt, zegt genoeg.


Langs stadswallen en door stukjes den Bosch die ik nog niet kende, kom je aan bij de draaibrug over de Dommel. De laatste stappen op overbekend terrein en het geeft dan ook niet, dat de route zonder duidelijke bewegwijzering is omgeleid. Vanaf de draaibrug kijk je over de Dommel uit richting centrum. Op naar het wandelknooppunt.


Eigenlijk zit het er nu op, want als je rechtsaf gaat, loop je zo het station binnen. Maar natuurlijk kan ik het niet nalaten om DE bossche bollen bakker te kieken, en ook krijg ik het niet voor elkaar om de beste tosti's van den Bosch te negeren. Mocht je willen weten waar? Mazzel/Toff aan de andere kant van het station.


De slagroom op de chocomel en koffie werd smakelijk door de derde wandelaar van vandaag verorberd: Dinky. Want die hoort er ook bij. ;-)


Dit was het Peellandpad andersom, van Roermond naar 's-Hertogenbosch.