den bosch-engelen / engelen-rosmalen / rosmalen-kasteel heeswijk / kasteel heeswijk-boxtel / boxtel-oisterwijk / oisterwijk-distelloo / distelloo-den bosch


vervolg van

Rondom de Sint Jan


Zondag 17 juli 2011 van Boxtel naar Oisterwijk, 15 kilometer.

Het belooft weer een mooie wandeling te worden. Iedereen roept over de Kampina en ik roep nu met ze mee. Aangezien we in Boxtel uitstappen, staan we al bijna weer op de route. Mijn weg voor vandaag heb ik al voor een groot deel eerder gelopen, volgens mij als NS-wandeling, maar dat komt maar af en toe ineens als deja vu terug. Het is gewoon allemaal mooi. Na het spoor gepasseerd te zijn, gaat het linksaf en Artan kan los. We lopen gelijk over een fietspaadje langs het Smalwater wat tevens losloopgebied is voor honden. Apart.

Op een asfaltweggetje aangekomen, slaan we linksaf, volgen dat kort en gaan daarna de velden in over zandpaden. De dreigende luchten houden vooralsnog hun natte lading vast. Voor me worden de losse witte plukken aan elkaar geregen tot één grote grijze massa, achter me schijnt de zon. We slingeren verder tussen het mais en komen dan over de Kleine Aa die ik aan weerskanten van de brug op de foto zet. Het water staat hoog.Als we langs een parkeerplaats het bos inlopen, begint het dan toch te regenen. Iedereen rent terug naar de auto's en daarom hebben wij het rijk alleen. "Slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding." is mijn motto, en vanonder mijn capuchon kijk ik de natte boslaan door tot aan de spoorlijn. Aan de andere kant staan velden vol oranje bloemen, maar als ik die op de foto wil zetten, is mijn batterij op. Pas een eindje verder denk ik eraan, dat ik ook nog een cammetje op mijn telefoon heb, en daarmee kiek ik dan maar verder. Over het spoor zie je dan het kerkje van Haaren.

De bui duurt niet lang en het vocht wordt door de bodem goed opgenomen. Aan de berken is te zien, dat ik in vochtigere gebieden begin te komen, want de naaldbomen houden geen stand meer. Even later passeren we een plas.


Nu herken ik heel duidelijk een stukje eerder gelopen route. De open heide links van ons en het slootje ervoor. Felgekleurde groene kikkers plonzen bij bosjes het water in en Artan banjert er vrolijk doorheen voor wat afkoeling. Ik zie zelfs nog een inieminie salamandertje zwemmen.

Hierna gaan we weer een stukje door het bos, wat voor een beetje schaduw zorgt. Af en toe een uitzicht over wuivende velden met donkere wolken erboven.

Bij een weg aangekomen, stuiten we op een speeltuin en daar koop ik een ijsje. Verderop lopen we weer het bos in langs een nieuw ven waar we even pauzeren.

Nu lussen we weer terug richting Oisterwijk en lopen langs de Achterste Stroom weer door het dorp naar de trein.>> Vervolg van Rondom de Sint Jan >> klik hier >>