den bosch-engelen / engelen-rosmalen / rosmalen-kasteel heeswijk / kasteel heeswijk-boxtel / boxtel-oisterwijk / oisterwijk-distelloo / distelloo-den bosch


vervolg van

Rondom de Sint Jan


Zondag 30 en maandag 31 oktober 2011 van Oisterwijk via de Drunense Duinen naar Den Bosch, 27 + 14 kilometer.
zondag van station Oisterwijk naar camping Distelloo

Vandaag niet te lang uitgeslapen, want de tas moest nog gepakt. Gelukkig is de klok vanacht een uur terug gezet, dus hebben we een extra uurtje meegepikt. Uitgestapt bij station Oisterwijk en meteen een flink eind over asfalt. Iets waar ik minder blij van word, maar zeker als ik Artan bij me heb. Hij vindt het niet leuk aan de riem en ik vind het nog minder leuk. Maar dan komen we bij "het Gommelen" en begint het eigenlijk pas echt voor ons. Geef me maar groen en vrijheid.

Of herfstkleuren en vrijheid :-)

Voorbij de Zandleij nog een klein stukje bagger en dan staan we ineens tussen hordes zondagsvolk. Bij "De Rustende Jager" zijn walgelijk veel dagjesmensen bij elkaar gedromd op het terras of gewoon ergens bij de parkeerplaatsen. Brrr. Ik sla mijn geplande bakje chocomel over en loop gelijk door de Drunense Duinen in. Bij het afbuigen van het grote pad verliezen we 90% van de mensen en nog eens een paar bochtjes verder zijn we weer nagenoeg alleen. Op het zand zie je af en toe nog wel mensen.


We slingeren nog een poosje door de Drunense Duinen en draaien van het zand weg. Langs de achterkant (niet te zien) van een boerencampinkje waar ik vorig jaar nog stond toen ik het Hertogenpad liep. Een poosje langs een fietspad, maar al snel weer draaien we een zijpaadje in en lopen in ons uppie verder. Waar een bord "Eigen Weg" schreeuwt, is tevens een openbaar wandelpad, maar dat wordt zelden gelopen. Hier gaan we tussen drie prachtig gelegen woonboerderijen door.


Uiteindelijk komen we uit bij het Drongelens kanaal. Aan de overzijde lopen we langs een recreactieplas, met de mooiste herfstkleuren aan de zijden ervan. Helaas ook met opgeschoten sukkels met knalvuurwerk, dus Artan schrikt zich een ongeluk. Het kanaal wordt weer teruggekruist en nu begin ik het toch wel te voelen in de benen.Mijn kaartje laat iets van een camping zien, dus we lopen nog even door. In een weiland waarlangs we lopen, wordt net een luchtballon ingeladen. We hebben de landing gemist, maar ik moet glimlachen bij de flessen champagne. Ook ik ben eens gedoopt tot Barones van 's-Hertogenbosch tot Oirschot. Bij de camping aangekomen, heb ik het wel gehad met de kilometers en ik meld me aan. Helaas zijn er geen honden toegestaan, maar een paar kilometer verderop... Ik knik lief ja-en-amen, vul mijn waterzak, loop van de camping af, zoek het eerste beste vlakke stukje gras aan de buitenrand en zet er mijn tentje op. Er wordt nog tot middernacht geknald verderop. Ik slaap daar wel doorheen, maar Artan is iets minder heldhaftig.


>> Vervolg van Rondom de Sint Jan >> klik hier >>