den bosch-engelen / engelen-rosmalen / rosmalen-kasteel heeswijk / kasteel heeswijk-boxtel / boxtel-oisterwijk / oisterwijk-distelloo / distelloo-den bosch


vervolg van

Rondom de Sint Jan


Zondag 30 en maandag 31 oktober 2011 van Oisterwijk via de Drunense Duinen naar Den Bosch, 27 + 14 kilometer.
maandag van camping Distelloo naar station Den Bosch

Bij het eerste licht stappen we uit het dons. De zon komt nog niet door de wolken.

Even later echter wel. Ontbijten in de buitenlucht, in alle rust en stilte, met zo'n uitzicht. Zálig!

Via een lange laan lopen we Cromvoirt binnen, waar we door het dorp en langs een supertje (croissantjes!) weer het dorp uitglippen via een smal straatje naar sportvelden. Nog even een straat oversteken en dan gaat de route verder langs mooie woonboerderijen.Om aan te komen bij de IJzeren Man. Hier genieten we van een bankje, een lunch en wat waterpret voor we verderlopen langs het water. Bij de hoofdingang van het in dit jaargetij gesloten zwembad, steken we de weg over en duiken het bos weer in.

Omdat er sinds de uitgave van mijn boekje nogal wat veranderd is (lees: hele wegen verlegd) en daarbij ook aan de gemarkeerde route gesleuteld is, besluit ik niet meer op de afwijkende tekst te letten in het boekje, maar volg de markeringen. Die na een poosje zeer duidelijk geweest te zijn, jammerlijk falen. Gelukkig weet ik waar ik ongeveer uithang en waar ik ongeveer naar toe moet. Die richting houden we dan maar aan langs tal van bosmeren die de herfstkleuren weerspiegelen.


Twee richtingwijzers naar de fusilladeplaats en Kamp Vught duiden me verder in de juiste richting en zo komt het dat we hemelsbreed richting de Sint Jan lopen langs het kamp en uitkomen bij het Drongelens Kanaal.


Na dit overgestoken te hebben, gaan we gelijk de dijk weer af en lopen zo over een klein mtb-paadje (ipv over het fietspad, bah, asfalt) verder richting de skyline van 's-Hertogenbosch. Het PNEMgebouw leidt ons in de juiste richting over de nieuw aangelegde wegen in het buitengebied achter het nieuwe Jeroen Bosch Ziekenhuis.

Via een klein omweggetje langs de Sint Jan komen we bij het station van Den Bosch aan en zit ook dit regionaal wandelpad er weer op.