ootmarsum-tubbergen / / /


Het Twentepad


Het streekpad is een rondwandeling in Noord-Oost Twente van zo'n 87 kilometer lengte. Er liggen aardig wat paalkampeerplaatsen langs de route, waardoor 'gedoogd wildkamperen' ineens dichterbij komt.

Dinsdag 04 en woensdag 05 oktober 2016 van Ootmarsum naar Tubbergen, 20 kilometer.

Voor Caolan wordt het haar eerste tentovernachting weg van huis. We hebben al eens geoefend in de achtertuin, maar nu dan dus voor t echie. Eigenlijk wilde ik de wagen in Ootmarsum neerzetten, dan de bus nemen naar Tubbergen en teruglopen naar Ootmarsum, maar het verkeer zit tegen en de bus is net weg, dus we lopen gewoon andersom.

Na een kilometer kan Caolan los en nadat we via weilanden het bos zijn ingelopen, komen we via de Mosbeek in het bronnengebied van het mooie Springendal terecht. Dit is een erosiedal uit de laatste ijstijd.Er liggen meertjes links en rechts en een vlonderbrug loodst je door het gebied.

Kort hierna komen we richting de brandtoren te lopen langs een zonovergoten veld. De laagstaande zon schuinvoor me maakt mooie schaduwen. Hier neem ik even een snackje. En na een meer dan haakse hoek gemaakt te hebben, zakt de zon achter me, terwijl ik over de Paardenslenkte uitkijk.Stiekem begin ik uit te kijken naar een slaapplekje. Mocht ik over iets moois struikelen, dan mag dat vanaf nu. Maar al heel snel zie ik een hekje wat de achteringang van een camping lijkt te zijn. Het blijkt de erg rustige natuurcamping De Witker. De dag en avond waren indrukwekkend genoeg voor Caolan om na een paar minuten draaien in de slaapzak helemaal knock-out te gaan.


>> Vervolg van het Twentepad >> klik hier >>