ootmarsum-tubbergen / / /


Het Twentepad


Dinsdag 04 en woensdag 05 oktober 2016 van Ootmarsum naar Tubbergen, 20 kilometer.

De volgende ochtend...

Bij de ochtendschemering worden we wakker. Tenminste... ik word wakker. Caolan draait zich nog eens om na me een lik gegeven te hebben. Wat een aparte ervaring, zo rustig. Maar als mijn slaapzakrits opengaat, worstelt ze zich zo snel mogelijk uit haar slaapzak. Niet dat dat lukt, maar ze dendert wel door de tent, dus we zijn meteen klaarwakker en de tent uit.

Bakje koffie voor mij en een bak rauw vlees voor Caolan en we kunnen er tegenaan. Zodra ze los mag, gaat ze ook echt los en een vroege koe kijkt verstoord op. Even verderop krijgt ze het helemaal in dr bol en stuitert ze door t water.


Via een stil maar gevarieerd landschap komen we door het Dal van Mosbeek en een meter of 70 omhoog de Galgenberg op. Caolan inspecteert en passant ook nog even een commiezenhut.
Bij een diepe zandafgraving aangekomen, neem ik ergens een verkeerd pad. De markeringen zijn foetsie, de grenspaal wordt niet gevonden door mij en ik kom op een andere plaats dan in het boekje op de kaart staat bij de straat uit. Maar ik ben toch uitgekomen waar ik naartoe wilde, dus ik struin dwars door de eerste van de twee Mander Cirkels.


De laatste kilometers lijken op de kaart over wegen te gaan, maar in de praktijk valt dat alleszins mee. Mooie kleine zandweggetjes of paadjes langs een weg aan het oog onttrokken door hoog struweel sturen me langs watertjes en over bruggetjes. Zo komen we kort voor Tubbergen weer op een doorgaande weg waar we een bushalte treffen.
Wordt Vervolgd