arnhem-rozendaal / rozendaal-rheden / rheden-dieren / dieren-loenen / loenen-hoenderlo / hoenderlo-kootwijk / kootwijk-otterlo / otterlo-arnhem / wolfheze-arnhem / schaarsbergen-hoenderlo / hoenderlo-roekel / roekel-lunteren / wolfheze-lunteren / kootwijk-hoog soeren / vaassen-hoog soeren / elspeet-vaassen / kootwijk-putten / garderen-hoogsoeren-elspeet-garderen / elspeet-putten


vervolg van

Het Veluwe Zwerfpad


Maandag 08 september 2008, van Hoenderlo naar Roekel (bij Otterlo), 18 kilometer.

Met een dijk van een verhaal over Reintje van afgelopen nacht rustigjes opgestaan, tas gepakt, broodjes gehaald bij de bakker en het park ingelopen. Na ruim drie kilometer bos kwam ik uit bij het jachtslot St Hubertus met vijver en daarachter het Veentjesbosch. Via vlonders, riet en veel nat groen verliep de route.
Daarna nog wat kilometers bos tot bij het bezoekerscentrum en wat daar al niet meer is gebouwd. Ook een restaurant, dus mijn lunch werd een luxe broodje filet americain en ik kocht er nog een aandenken aan Reintje. :-) En ik heb weer eens mazzel als ik me spontaan inschrijf voor de bronstexcursie over twee weken: de laatste vrije plek is voor mij. Als ik weer verderloop kom ik op het kleine stukje zand met mooi uitzicht weer een rups tegen.Kort voor ik het park ga verlaten, kom ik op één van de doorgaande wegen door het park. Het begint een beetje te druppen, maar het uitzicht is wel waanzinnig. Na Otterlo loop ik nog eventjes door. De eerste camping loop ik voorbij, want de tweede ligt me wat beter qua kilometers. Ik ben dan wel blij als ik die tegenkom. Alleen doet deze alleen aan groepsaccomodaties ipv dat het een minicamping is, zoals het boekje zegt. Dus ik dabber verder tot een stukje van de route af een campinkje pal aan de weg ligt. Maar nu heb ik ook eens de kans om te bekijken hoe goed mijn oordopjes nou eigenlijk zijn. En ik kan je zeggen: ik heb heerlijk geslapen.


>> Vervolg van het Veluwe Zwerfpad >> klik hier >>