Meer foto's van Sui.

 

 
Sui

Haar stamboomnaam is Cuba of The Seven Hills Country
en ze is geboren 03-06-2013.

Na twee jaar wachten, kwam dan eindelijk het moment dat we een Lancashire Heeler teefje in huis mochten halen. Een enorm klein hummeltje vergeleken met Artan die op dat moment vier jaar oud was en he-le-maal niks moest hebben van haar. Maar dan ook echt niks. De eerste weken bleven ze echt volledig gescheiden van elkaar. De plank was laag genoeg voor Artan om bij Sui weg te kunnen en hoog genoeg voor Sui om niet bij Artan te kunnen.

Maar dit is helemaal goed gekomen. Onder andere omdat Sui zo'n lieverdje is. Heel onderdanig en voorzichtig naar honden. Maar ook echt jagerig naar konijnen, fietsers, joggers, skaters en alles wat maar voorbij racet. De samenkomst van de twee rassen waaruit vroeger de heeler werd gefokt, is duidelijk aanwezig. De corgi in bouw en het clownesque deel van het karakter. De manchester terrier in kleur en de pittige jachtintensiteit.

Sui is leergierig en heeft in korte tijd twee cursussen met goed gevolg en veel enthousiasme doorlopen. En vervolgens werd ze loops en behoorlijk schijndrachtig, dus ze krijgt nu even rust. Maar ze jaagt nog steeds met veel passie achter Artan aan en plonst nog steeds zonder enige terughoudendheid in ieder water wat ze tegenkomt :-)