Loyal Admirable Noble Capriole Intelligent Energetic

Klik op een foto om naar de betreffende pagina te gaan:

Eerste maand

De eerste vijf weken zijn we door de fokker op de hoogte gehouden met een boel foto's. Een paar zal ik hier laten zien. Van een hulpeloos hummeltje op de eerste dag tot een schommelkontje na een maand. Om op te vreten gewoon, maar misschien ben ik ietwat bevooroordeeld :-)

Vijf weekjes.

Vandaag zijn we voor het eerst wezen puppiesnuffelen. Sui is een onstuimig karaktertje met tandjes :-) Ze valt tante Phoebe aan, wil er met de schoenveters vandoor, vertelt haar broertje op te zouten, test mensenhuid op perforatiegevoeligheid en is verder gewoon heeeel lief en schattig en zacht en klein :-)

Bijna zeven weken alweer!

Vandaag is het "maar" 25 graden; redelijk weer dus voor de pups (en mij!) Bij het buitenspelen zijn er door de fokker foto's gemaakt en zie hier het resultaat. Nog een weekje voor ze naar huis komt. Haar knuffels, benches (1 in de kamer, 1 in de slaapkamer), voerbakken, lijnen, halsbandjes en tuigjes (klein!!), kleedjes en weet ik al niet meer liggen al te wachten.

Thuis.

Nog helemaal (maar steeds maar kort) onder de indruk van alle eerste indrukken, maar op bekend terrein is ze een hele meid. Ze heeft precies in de gaten wat ze op t gras moet doen en ook dat je in de bench je snuf houdt en gewoon gaat slapen :-) sNachts is het eng buiten en verder dan een plasje komt ze dan niet, maar ze heeft het binnen nog helemaal schoon gehouden. En niet n piepje! Grote broer Artan moet nog niks van haar hebben en dat laat ze dan ook maar zo.

Twee tot drie maanden in een notedop.

Nou past heel Sui in een notedop zou je denken. Maar nee, ze is flink gegroeid, ik durf zelfs te zeggen bijna verdubbeld in de afgelopen vijf weken. En qua karakter is ze ook gegroeid. Volgens mij begin ik de laatste week een hond te zien ipv een hapmonstertje. De magische drie-maanden-grens is overschreden en ze wordt zelfs vriendjes hier in huis. Om te beginnen met Dirk, maar er bloeit ook iets op tussen Artan en Sui. Iets kleins, maar dat is voldoende om onze goeie hoop wat verder te laten groeien.

Drie tot vier maanden.

Je bent klein, hebt een groot karakter, maakt veel mee, verwerkt dat dromend, groeit hard, hebt last van je tanden, dus bijt overal op/aan/in en moet in de tussentijd ook nog even kruipen voor je grote broer die jou helemaal niet leuk vindt... wat een leven. Dan moet je ook nog mee naar dat grote veld met al die honden, krijgt dan wel veel clicks en snoepjes, maar wordt ook bij allemaal honden neergezet, om ze toch maar leuk te vinden. En je doet het nog ook allemaal! Vier kilo ben je. En prachtig! En als je nou nog even stopt met in mijn handen te bijten, ben je perfect :-)

Vier maanden tot een jaar, hieperdepiep!

Waterratje. Dat is een treffende nick voor Sui. Als ze nattigheid ziet, ligt ze erin. Zwemmen draait ze ook haar pootje niet voor om en ze is veel vrijer in het water dan Artan. Tussen hem en Sui gaat het trouwens ook gewoon helemaal relaxt. Acht pootjes op een buik. Ofzoiets :-) Ze heeft haar loopsheid kalm doorstaan, maar werd wel erg schijndrachtig. Dat is weer opgelost en ze is weer haar vrolijke zelfje! Nu nog voldoende rust in dr kont krijgen, zodat ik haar mooi kan fotograferen...

En tot twee jaar.

Naadloos heeft ze zich aangepast aan ons. Ze blijft met gemak alleen, tenminste zolang Artan in de naaste bench ligt. In haar uppie achterblijven, vindt ze niks. Ze doet het, maar niet van harte. Maar dat gebeurt eigenlijk nauwelijks, want ze gaat gewoon altijd mee :-) Ze is gefocust op Artan of loopt met haar neus aan de grond. Tenminste... als ze niet in de sloot ligt, want water is toch wel zo geweldig! Nu nog even accepteren, dat je geaaid wordt, zonder dat het nodig is om meteen in de strelende vingers te happen.